Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از گذشت ۷ سال از مصوبه پروژه راه آهن، هنوز این پروژه در تنگنای تخصیص اعتبارات قرار دارد و اگرچه مسئولان در رده‌های مختلف در تلاش هستند تا از هر طریقی اعتبارات وعده داده شده را جذب کنند اما همچنان این پروژه معطل تخصیص اعتبار از صندوق توسعه ملی است. ۰۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۱ استانها خراسان شمالی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد، از زمان شکل گیری خراسان شمالی، بهره مندی از حمل و نقل ریلی از جمله موضوع‌های زیربنایی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال‌هاست که حرف از احداث راه آهن مشهد-بجنورد-گرگان زده می شود اما عملاً اتفاق خاصی برای این پروژه مهم و زیربنایی نیفتاده است. از دیگر سو، مصوبه اجرای پروژه راه آهن جوین-اسفراین- بجنورد- شیروان هم عملیاتی شده است اما همچنان اهالی خراسان شمالی منتظر به صدا درآمدن سوت قطارها در این مسیر هستند.

پس از گذشت 7 سال از این مصوبه، هنوز این پروژه در تنگنای تخصیص اعتبارات قرار دارد و اگرچه مسئولان در رده‌های مختلف در تلاش هستند تا از هر طریقی اعتبارات وعده داده شده را جذب کنند اما همچنان این پروژه معطل تخصیص اعتبار از صندوق توسعه ملی است.

باتوجه به اینکه یکی از شاخص های توسعه یافتگی، وجود زیرساخت های حمل و نقل ریلی است و بهره مندی حداقلی خراسان شمالی از این مهم، خود دلیل روشنی از عدم رشد استان در مسیر توسعه است، باید دید تا مسئولان امر چه راه کارهایی را به کار می بندند.

تخصیص نیافتن به موقع اعتبارات

نماینده شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل کشور در خراسان شمالی می گوید: محور راه آهن جوین- اسفراین- بجنورد به طول 158 کیلومتر در قالب دو بخش مشتمل بر محور جوین- اسفراین به طول 56 کیلومتر و محور اسفراین- بجنورد به طول 102 کیلومتر می‌شود که از ایستگاه راه آهن نقاب در محور راه آهن مشهد- تهران جدا و با عبور از منطقه‌ای کم عارضه از نظر توپوگرافی به کارخانجات لوله گستر و مجتمع فولاد اسفراین متصل می شود.

هنرور می‌افزاید: این محور در ادامه با عبور از منطقه فوق العاده کوهستانی و سخت گذر که گذرگاه‌های ابنیه در آن قرار دارد، در انتها به مرکز استان متصل می شود. همچنین عملیات اجرایی زیر سازی راه آهن جوین- اسفراین در قالب دو قطعه در حال پیگیری است.

وی خاطرنشان کرد: زیرسازی بخش اول که از جوین به سمت اسفراین است، 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و اعتبارات لازم برای تکمیل این محور در دو بخش جوین - اسفراین و بجنورد هزار و 500 میلیارد تومان است که 200 میلیارد تومان در بخش اول و هزار و 300 میلیارد تومان هم در بخش دوم نیاز است.

وی ادامه می دهد: اعتبار هزینه شده در بخش اول تاکنون 30 میلیارد تومان از محل اعتبارات طرح‌های تملک دارایی و اوراق مشارکت است و برای تکمیل زیرسازی و رو سازی و ساختمان ایستگاه شهر اسفراین 170 میلیارد تومان دیگر، اعتبار لازم است.

وی اضافه می‌کند: در صورت تأمین و تخصیص به موقع اعتبار لازم به میزان 60 میلیارد تومان و همچنین با توجه به توانمندی پیمانکار در منطقه، بخش زیر سازی در این قطعه تا پایان سال جاری تکمیل می‌شود.

اجرای طرح راه آهن جوین- اسفراین شتاب می گیرد

هادی قوامی نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی گفت: هیات امنای صندوق توسعه ملی به تازگی استفاده از منابع این صندوق برای اجرای پروژه‌های ریلی را تصویب کرد که با این اقدام اجرای طرح راه آهن جوین- اسفراین شتاب می گیرد. بر اساس این مصوبه می‌توان 350میلیون دلاری که در سفر رئیس جمهوری به خراسان شمالی در سال 94 برای اجرای پروژه ریلی جوین- اسفراین قول تامین داده شده بود، عملیاتی کرد.

نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی افزود: 10 کیلومتر ازعملیات اجرایی راه آهن اسفراین- جوین که تنها خط ریلی در حال ساخت خراسان شمالی برای اتصال به شبکه ریلی کشور است باقیمانده که با تزریق اعتبار صندوق توسعه ملی اجرای این طرح شتاب خواهد گرفت.

نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: 440 میلیارد ریال اعتبار در سال 97 به این شهرستان اختصاص یافته است که از این میزان 200میلیارد ریال برای استفاده در پروژه‌های اولویت دار بالای 80 درصد پیشرفت فیزیکی هزینه خواهد شد.

از آن جایی که خراسان شمالی زیرساخت لازم را جهت راه آهن ندارد و ضمن اینکه کوتاه‌ترین و مطمئن‌ترین مسیری که می‌تواند استان را به شبکه ریلی وصل کند، راه آهن بجنورد- اسفراین- جوین است، از مسئولین امر انتظار می‌رود که با رفع موانع پیش روی این پروژه، زمینه رشد استان را مهیا کنند.

فعلاً عملیات اجرایی آغاز نمی‌شود

تاخیر در آغاز اجرای این خط ریلی، در حالی است که نماینده شرکت ساخت و توسعه زیربنا های حمل و نقل کشور در خراسان شمالی نیز همان موقع اعلام کرده بود: پروژه راه آهن مشهد- بجنورد- گرگان در مرحله تنفیذ است و باید در مدت 6 ماه نحوه انجام عملیات و ورود سرمایه شرکت چینی به ایران تعیین تکلیف شود و چنان چه در این دوره 6 ماهه تنفیذ به هر علتی باطل شود، قرارداد منعقد شده نیز قابلیت اجرا نخواهد داشت.

حالا بیشتر از 2 ماه از زمان نهایی شدن قرارداد راه آهن مشهد- بجنورد- گرگان می گذرد و کمتر از 4 ماه برای تنفیذ این خط ریلی فرصت باقی است اما همچنان از تنفیذ و آغاز عملیات اجرایی این پروژه خبری نیست.

مدیرعامل شرکت مسکن و عمران قدس رضوی معتقد است: تا زمانی که قرارداد تنفیذ نشود، نمی‌توان عملیات اجرایی آن را آغاز کرد.

«محمدرضا رئیسی» می افزاید: زمان تنفیذ قرارداد، زمانی است که بانک های دو طرف مسائل مالی را بین خودشان حل کنند و تأییدات و پول 85 درصدی که فاینانسور می خواهد تامین مالی کند، به بانک عامل در ایران بیاید.

انتهای پیام/ ش

R7719/P1336/S6,55/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۴۴۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولان، صدای مردم میمند درخصوص موقوفه میمند باشند

محمد مهدی فروردین در همایش بزرگداشت هفته گردشگری میمند با بیان اینکه گیاهان دارویی میمند در کشور بی نظیر است، گفت: همکاری مجموعه شهرداری و شورای شهر میمند برای توسعه این خطه جای تقدیر دارد.

او تصریح کرد: انتظار داریم که حق از دست رفته مردم میمند به همت مسئولان بر گردد چراکه میمند در صنایع دستی حرف برای گفتن دارد و شهرستان فیروز آباد دارای ۶ اثر ثبت شده جهانی است. 

فروردین با بیان اینکه شهرستان فیروزآباد با توجه به دارا بودن آثار باستانی از موزه محروم است، اظهار کرد: مردم از مسئولان انتظار پیگیری حق خود دارند و با توجه به اینکه سال گذشته که میمند ثبت ملی شد، اثرات ثبت ملی میمند را مردم باید لمس کنند و باید زیرساخت مورد نیاز برای رونق گردشگری تقویت شود.

نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند و قیر و کارزین در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مسئولان حاضر در این همایش صدای مردم میمند در دولت و حاکمیت درخصوص موقوفه میمند باشند.

فروردین با اشاره به اینکه ظرفیت تولیدی میمند می‌تواند استان فارس را در قله قرار دهد، اضافه کرد: تولیدات بزرگ‌ترین میدان گازی جنوب کشور از جاده شهرستان فیروز آباد می‌گذرد و روزانه شاهد تلفات جاده‌ای هستند که باید این موضوع در اولویت رسیدگی قرار گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • جایابی بیمارستان مادر و کودک خراسان شمالی اشتباه است
  • چالشی به نام بلاتکلیفی جاده سلامت در بجنورد
  • افتتاح پروژه‌های حوزه سلامت نقش مهمی در رفع محرومیت‌های خراسان شمالی دارد
  • مسئولان، صدای مردم میمند درخصوص موقوفه میمند باشند
  • ۴.۵ میلیون زوج نابارور تحت پوشش بیمه قرار گرفتند
  • بجنورد میزبان جشنواره ملی نوا‌های رضوی
  • صدای دایی و مهدوی‌کیا خیلی زود از سکه افتاد!
  • لزوم عدالت‌محوری در توسعه شهرها/ شورای اسلامی شهر، صدای مردم است
  • آیت‌الله مهمان‌نواز یک روحانی ولایت‌مدار و بصیر بود
  • گشایش نمایشگاه هفته مشاغل در بجنورد